C.A.R. TARGOVISTE VINE IN SPRIJINUL PERSOANELOR VULNERABILE

By: CAR0 comments

Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste vine in sprijinul persoanelor vulnerabile

Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste anunta deschiderea unui punct de lucru in Gaesti. In contextul unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste vine in sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala. Fata de imprumuturile acordate de alte institutii financiare, Casa de Ajutor Reciproc raspunde cerintelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finantare a solidaritatii.

Printre imprumuturile acordate, se numara:

  • Imprumuturile traditionale ,care se acorda de trei ori valoarea fondului social acumulat, in valoare de pana la 20.000 lei ;
  • Imprumuturi pe termen scurt care pot fi in valoare de pana la 3000 lei, rambursabile in maximum 12 saptamani ;
  • Imprumuturi pe termen mediu care pot fi in valoare de pana la 3000 lei , rambursabile in maximum 12 luni ;
  • In perioada de lichiditate excesiva se acorda si imprumuturi promotionale cu ocazia diferitelor evenimente : inceperea anului scolar, Craciun, Paste sau vacanta.

Casele de ajutor reciproc sunt institutii financiare nebancare IFN, fara scop patrimonial, organizate in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor asociati. In cazul acestora, membrii primesc ajutor financiar reciproc si microcredite pentru dezvoltarea activitatilor generatoare de venit sau pentru uz personal, incurajarea economisirii pentru familiile cu venituri mici – ajuta la prevenirea si abordarea tuturor aspectelor excluziunii – saracie, venituri mici, lipsa locurilor de munca si mai ales a cauzelor acestora lipsa educatiei financiare si a creditului accesibil, oferindu-le sprijin in gestionarea adecvata a bugetelor, combaterea supra-indatorarii si efectelor unor practici de creditare iresponsabile social, si eventual finantare pentru ocuparea pe cont propriu.

Proiectul ICAR este implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri si are drept scop infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Mai multe detalii detalii despre proiect si despre incluziunea financiara se gasesc la www.uncar.ro.

Persoană de contact: Raluca Simbotin, expert comunicare ICAR, raluca.simbotin@fdsc.ro, telefon 0758 231 012.

Related post

Leave A Comment